Ensenyament de qualitat i servei a les famílies

Servei comunitari de 4t d’ESO

En aquest curs acadèmic 2018/19, per primera vegada els nostres alumnes de 4t d’ESO han realitzat les hores de Servei Comunitari instaurades pel Departament d’Ensenyament. Les activitats s’han desenvolupat tant fora com a dins de l’escola.

A nivell teòric, hem treballat el problema tan quotidià del malbaratament d’aliments al nostre món occidental, i l’ús responsable, el reciclatge i la reutilització de la roba.

Com a hores de servei a la comunitat hem col·laborat en l’animació sociocultural de la Residència de gent gran “Lepant Residencial”. Allà, amb la gent gran hem fet manualitats; hem jugat a jocs de taula; hem celebrat el Nadal, la diada de Sant Jordi, la Primavera… i fins i tot, hem representat una obra teatral! Però, sobretot, hem compartit experiències, converses i anhels, i hem après moltes coses de la realitat dels nostres avis.

Al mateix temps, uns altres alumnes hem participat amb la Fundació del Banc dels Aliments de Barcelona amb dues recollides realitzades aquí a l’Escola. La primera va ser de llet i vam aconseguir, amb l’ajuda inestimable de totes les famílies, 1622 litres. La segona, que va tenir lloc a la primera, va ser d’aliments (pasta, arròs, oli i llegums) i vam arribar als 1790 kg!!!

També vam anar als magatzems del Banc dels Aliments a la Zona Franca per ajudar a classificar els aliments obtinguts a la campanya del Gran Recapte, i en quatre hores d’intens treball vam empaquetar 80.000 kg.

Com veieu, ha sigut un curs intens i molt productiu. En total hem fet més de 800 hores de voluntariat i més de 1500 de formació en valors que l’any vinent continuarem realitzant, però ara toca gaudir de l’estiu.

Cliqueu aquí per veure les fotografies de les activitats realitzades

 

 

 


Escola Pàlcam- C/ Rosalía de Castro, 30-34- C/ Castillejos, 361 08025 BARCELONA Tel. 93 435 97 49
Copyright 2017- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies