Ensenyament de qualitat i servei a les famílies

Dia Mundial del Refugiat

Al 2001, amb motiu del 50è aniversari de la Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats de 1951, l’Assemblea General de Nacions Unides va designar el 20 de juny com el Dia Mundial del Refugiat per recordar milions de persones desarrelades a tot el món. 

Durant el passat curs 2016-17 els alumnes d’emprenedoria de 3r ESO de l’escola Pàlcam, aprofitant el material fotogràfic d’en Jan Reig i l’Helena Meix en els seus viatges a Idomeni i altres territoris, van realitzar un treball que tenia com objectiu mostrar la realitat dels refugiats i conscienciar tota l’escola sobre les difícils circumstàncies de vida d’aquestes persones.

L’exposició fruit del treball dels alumnes va ser inaugurada el 19 de juny del 2017 i aquest any ha estat exposada al Centre Cívic la Violeta de Gràcia i properament viatjarà per altres centres cívics de tot Barcelona, de la qual cosa ens sentim força orgullosos.

Ara, amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, volem fer una mirada retrospectiva de la situació, ja que tenim la sensació que res no ha canviat. La realitat continua sent que al món viuen més de 34 milions de persones refugiades i desplaçades, les quals han estat obligades a abandonar les seves cases.

És per tot això que, en el Dia Mundial del Refugiat, des de la nostra Escola continuem recordant que encara hi ha milions de persones desarrelades per motius aliens.


Escola Pàlcam- C/ Rosalía de Castro, 30-34- C/ Castillejos, 361 08025 BARCELONA Tel. 93 435 97 49
Copyright 2017- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies